Nou servei: Plans d’autoprotecció (PAU)

El gabinet de consultoria J. de la Fuente, consultor (vinculat a Aula de Millora) ha incorporat un nou servei, per a redactar, homologar i implantar plans d’autoprotecció.

Nombroses activitats incloses al decret d’autoprotecció de Catalunya (Decret 82/2010) es troben obligades a disposar d’un pla d’autoprotecció redactat segons un contingut mínim.

No serveix un pla qualsevol, sinó que el pla d’autoprotecció s’ha de sotmetre a homologació per part de la Direcció General de Protecció Civil. El primer pas és tenir cura de a qui encarreguem la redacció del pla, ja que ha de ser un tècnic competent acreditat.

L’autoprotecció també s’ha de tenir en compte a un àmbit d’aplicació més ampli que el recollit al Decret 82/2010. Totes les empreses ja es trobaven d’abans obligades a adoptar les mesures necessàries sobre primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació de treballadors. Així ho estableix la pròpia normativa estatal Ley 31/1995 de Prevención de Riesgos Laborales (LPRL) al seu article 20.

El servei no ens resulta un tema allunyat del tipus de serveis que venim donat fins ara, ja que té molts components de prevenció de riscos laborals, una mica de gestió ambiental, i de sistemes de gestió en general. Ara bé, considerem que el sistema d’acreditació de tècnics competents establert a Catalunya és important, per evitar en certa forma l’intrusisme professional, que acostumem a patir en aquests tipus de serveis.

Un cop més, hem de donar gràcies als nostres clients, que amb les seves peticions i suggeriments ens fan evolucionar i ampliar el nostre catàleg de serveis. Nosaltres, com no podia ser d’una altra forma, només tractem de satisfer les seves necessitats.

www.autoproteccio.info

Esta entrada fue publicada en · Noticias corporativas ·. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


5 × siete =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam