Cloenda de conferències sobre “Futur viable?” organitzades per Fòrum Ambiental.

Ahir a la tarda vam decidir sortir de l’aula, i apropar-nos fins a La Pedrera, on es feien les conferències de cloenda del cicle “Futur viable?”, organitzat per Fòrum Ambiental.
La sessió va ser moderada pel Sr. Enric Pol, i els ponents van ser en primer lloc el Sr. Jordi Pigem, i després el Sr. Ferran Rodés.

D’esquerra a dreta: Sr. Ferran Rodés, Sr. Enric Pol, Sr. Jordi Pigem.

Realment va estar molt bé. Surts d’allà amb la sensació que efectivament quelcom està canviant, i és gràcies a tots plegats, que “picant pedra”, estem fent canviar les coses.
En Jordi Pigem, va fer una profunda reflexió, com ens té acostumat als seus llibres, i va proposar una analogia que considero sintetitza el missatge de tot plegat. Les coses canvien amb l’energia dels éssers humans, i com si fos la fòrmula d’Albert Einstein (E = mc2), aquesta energia es genera gràcies a la motivació (m), constància (c) i cohesió social (c). Una metàfora que posa un component molt humà a tot aquest procés que estem patint tots plegats.
Per la seva banda, en Ferran Rodés, va insistir en que no ens hem de creure als economistes o polítics que diuen que la crisi passarà. Realment ha vingut per quedar-se. Ara bé, les empreses poden ser els veritables protagonistes del canvi. Al cap i a la fi estan formades per persones i han de satisfer a les persones, a tot un ampli ventall de parts interessades, per garantir la seva supervivència.
A la ronda de debat, no ens vam poder estar de revifar la qüestió sobre com podem accelerar el procés de canvi de molts directius, que encara s’aferren a teories i formes de pensar pròpies del segle passat. Sobta veure com de vegades són joves, que s’han acomodat a les velles receptes apreses dels seus pares o de carrinclones escoles de negocis (la “vella i rància escola” que tantes vegades hem criticat). Els ponents van dir que realment és un canvi que s’ha de poder impulsar amb la pressió dels consumidors, fent un consum responsable. També caldria destacar, en aquesta línia, la intervenció d’una altra persona del públic, que va recordar que la voluntat política té molt a dir i és un gran motor de canvis (de fet no s’entén com moltes vegades es fan lleis i després no s’exigeix el seu compliment estricte).
En resum, una tarda ben aprofitada, i amb una sensació d’esperança, i de reforç a una forma de pensar, a la que tard o d’hora tothom ha d’acabar arribant. O es fa a temps, o ens espera el col•lapse.

Esta entrada fue publicada en Organización de empresa. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


+ tres = 9

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam